SITOTISK je ena najstarejših tehnik nanašanja barv na artikle. Izvaja se lahko na praktično vse materiale  katerih površina je ravna in dovolj gladka. Barva se nanaša preko sita, ki ima odprte luknjice na mestu, kjer smo namestili film in sito osvetlili z UV svetlobo. Tisti del sita, kjer film ni viden, se osvetli in fiksira emulzijo, ostali del (pod filmom) pa se ne osvetli in tu lahko emulzijo s pritiskom vodnega curka izbijemo ven iz sita, da nastanejo luknjice.

Nanos barve je zelo dober in tako lahko sitotisk uporabljamo brez večjih problemov tudi pri kontrastnem tisku (temna površina artikla in svetla barva tiska), seveda pa je v slednjem primeru kvaliteta tiska odvisna od vpojnosti barve v material.

S sitotisk tehniko lahko potiskamo materiale, pri katerih druga tehnika tiska ni mogoča. Sito tehnika tiska je primerna za tisk na tekstil, kovino, usnje in PVC.  Prav tako je to primerna tehnika za dotiske različnih tiskovin, kot so platnice rokovnikov, ter za dotisk logotipa na koledarje. Enako tehniko uporabljamo pri tisku na tekstil (majice, trenirke, dresi, dežniki, torbe), pri katerem lahko tiskamo direktno na izdelek (v tem primeru priporočamo enobarvni tisk), ali pa vam izdelamo kvalitetne preslikače, ki jih toplotno prenesemo na izdelek.

PRESLIKAČI ali transferni tisk je tehnika, kjer s pomočjo sitotiska odtisnemo barve zrcalno najprej na poseben papir, nato pa s pomočjo pritiska in temperature barvo prenesemo s papirja na tkanino. Ta tehnika je primerna predvsem za večbarvni tisk in je cenejša alternativa vezenju.

Na področju sitotiska nudimo:

  • Enobarven tisk na tekstil (majice, predpasniki, drese, trenirke, usnje...)
  • Izdelavo in aplikacije večbarvnih preslikačev (za tekstilne izdelke)
  • Eno ali večbarven dotisk na koledarje, rokovnike, itd...
  • Eno ali večbarven dotisk na izdelke iz PVC - ja, lesa, kovine, itd...