Izraz “grafično oblikovanje” se nanaša na številne umetniške in strokovne discipline, ki se osredotočajo na vizualno komunikacijo in predstavitve. Različne metode se uporabljajo za ustvarjanje in združevanje besed, simbolov, slik, da bi ustvarili vizualno predstavitev idej in sporočil. Grafično oblikovanje je ustvarjalni proces, ki najpogosteje vključuje stranko in oblikovalca in se običajno zaključi s produkcijsko obliko (tj., tisk, programerski izdelek). Grafični oblikovalec lahko uporabi tipografije, vizualne komunikacije in različne tehnike postavitev strani za izdelavo nekega izdelka.

Običajno se grafično oblikovanje uporablja za izdelavo identitete podjetja ali izdelka (logotipi in blagovne znamke), za postavitev spletne strani, pri raznih publikacijah (revije, časopisi in knjige), oglasih ter za pripravo embalaže izdelkov.

V podjetju Vesttisk vam nudimo kvalitetno in ugodno grafično oblikovanje različnih vrst tiskovin (kot so letaki, vizitke, brošure, vabila, koledarji…), spletnih pasic in drugega materiala za promocijo vašega podjetja. Oblikujemo vam tudi profesionalno vizualno podobo vašega podjetja ter vam izdelamo celovito grafično rešitev za promocijo vašega podjetja.